Vacature: Business Developer

Wil jij een concrete bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen en échte impact maken op het realiseren van een duurzame toekomst? De agrarische sector heeft een oplossing voor de opslag van CO2. Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte business developer en bieden een functie met veel vrijheid en de mogelijkheid om een nieuwe duurzame activiteit binnen ons portfolio te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

LTO Bedrijven ondersteunt boeren en tuinders in de transitie naar de agrarische wereld van morgen en maakt innovatieve technologieën en verdienmodellen bereikbaar voor de ondernemers van nu.

Wij investeren in bedrijfsmatige activiteiten die de agrarische sector op korte en lange termijn stimuleren en de bedrijfseconomische en maatschappelijke positie van boeren en tuinders versterken.

Op het gebied van Carbon Farming neemt LTO Bedrijven een actieve rol en positie in binnen de Nederlandse markt. Er bestaat daarbij een sterke samenhang met de andere activiteiten binnen LTO Bedrijven. Het handelsplatform NLgroen BV bemiddelt rechtstreeks tussen opwekkers en afnemers van certificaten als GvO’s, CvO’s en carbon credits, met een focus op Nederlandse rechten. De (satelliet)data van BioScope draagt bij aan de bewijsvoering van de carbon credits.

Ons doel

Er bestaat een directe urgentie op het gebied van de reductie en opslag van CO2. De agrarische sector kan hier een essentiële rol in spelen. Middels Carbon Farming technieken kunnen boeren CO2 opslaan in de bodem. Het is ons doel om dit agrarische potentieel optimaal te benutten, met het belang van de boeren centraal.

LTO Bedrijven wil het handelssysteem op basis van carbon credits verder ontwikkelen volgens de principes van de Lean-start up filosofie. Momenteel staan de concrete propositie- en marktontwikkeling centraal, met als doel een laagdrempelige schaalbare oplossing te ontwikkelen als aanvulling op het bestaande aanbod van NLgroen.

In verband met de ontwikkeling van deze activiteit zoekt LTO Bedrijven een:

Business Developer

32/38 uur, Wageningen

De functie:

Als Business Developer Carbon Farming ben je verantwoordelijk voor de operationele ontwikkeling van de Carbon Farming activiteiten. In deze verbindende en ondernemende functie ben je de drijvende kracht achter het succes van de nieuwe business en zorg je voor verdere groei en professionalisering.

Je krijgt veel ruimte om de business op te bouwen en houdt je bezig met de propositie- en marktontwikkeling om in de praktijk een concrete, schaalbare en commerciële business te ontwikkelen.

Een greep uit de werkzaamheden:

  • Je gaat vanaf dag 1 aan de slag met de handel in Carbon Farming rechten.
  • Je brengt de behoeftes van de vraag- (bedrijven, overheden en particulieren) en aanbodkant (boeren en tuinders) in beeld.
  • Je realiseert en onderhoudt een netwerk met relevante stakeholders.
  • Je verkent de markt en selecteert partners en projecten voor mogelijke allianties met de activiteiten van LTO Bedrijven.
  • Je benut de interne synergiemogelijkheden en communiceert actief over de voortgang en resultaten.

De Business Developer Carbon Farming maakt onderdeel uit van het team Business Development van LTO Bedrijven en het team van NLgroen en rapporteert aan de algemeen directeur van LTO Bedrijven. Het team Business Development werkt samen met een breed netwerk van collega’s en externe partijen om tot waardevolle proposities voor de Nederlandse boeren en tuinders te komen.

Je profiel

Je bent een ervaren en ondernemende business developer met oog voor resultaat en je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau. Je bent gedreven, klantgericht en weet mensen te enthousiasmeren. Daarnaast ben je in staat om in korte tijd een groot netwerk op te bouwen en de complexe materie snel eigen te maken. Je denkt oplossingsgericht, ziet en benut kansen, en je hebt doorzettingsvermogen.

Het aanbod

Een uitdagende en afwisselende baan in een toekomstgerichte, dynamische en wendbare organisatie, waar eigen initiatief verwacht wordt. Je krijgt de kans om jouw persoonlijke en professionele kwaliteiten in te zetten om de organisatie en jezelf verder te ontwikkelen. Collegialiteit, goede sfeer en een cultuur van samen de schouders eronder kenmerken onze organisatie. We bieden een aantrekkelijk pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De vacature is in eerste instantie voor een periode van één jaar met vooruitzicht op een vast arbeidscontract bij goed functioneren.

Reactie

Herken je jezelf in dit profiel en spreekt ons aanbod je aan, dan ontvangen wij graag je sollicitatie vóór 9 april 2021, gericht aan: LTO Bedrijven, t.a.v. Arnout Goeman, Postbus 7003, 6700 CA Wageningen of via e-mail agoeman@ltobedrijven.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arnout Goeman, Manager Marketing & Business Development, tel. 088-888 67 77. Meer informatie over LTO Bedrijven kunt u vinden op onze website www.ltobedrijven.nl.