AgriPers neemt kennisplatform Varkens.nl over

door | dec 19, 2019 | Agripers

AgriPers neemt kennisplatform en vakblad Varkens.nl over van media-ondernemer Janneke Janssens. De uitgeefteams van Nieuwe Oogst en Varkens.nl gaan samenwerken vanaf 1 januari 2020.

‘In de varkenshouderij gebeurt veel. De markt krimpt in omvang, maar de kennisbehoefte is onverminderd groot. In dat speelveld is het van belang dat partijen elkaar opzoeken in plaats dat ze op hun eigen grondgebied blijven strijden’, aldus Janneke Janssens van Varkens.nl.

Met het overdragen van de activiteiten aan Agripers treedt Janssens terug als eigenaar van Varkens.nl. ‘Het platform, het vakblad en de medewerkers van Varkens.nl komen in goede handen. Voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Varkens.nl onder leiding van Agripers nog meer waarde voor de Nederlandse varkenssector gaat bieden.’

LTO Bedrijven voegt met Varkens.nl een nieuwe loot toe aan de uitgeefstam van dochterbedrijf AgriPers. ‘De varkenssector is voor ons waardevol en we willen daar graag een sterkere vakinhoudelijke positie innemen. Dat kan met de mensen en media van Varkens.nl’, zegt algemeen directeur Patrick Bramer.

De redacties en accountmanagers van Nieuwe Oogst en Varkens.nl gaan intensief samenwerken. Aanspreekpunt voor de redactionele coördinatie van Varkens.nl blijft Jos Thelosen, John Lamers blijft als vakredacteur actief. Voor kennispartners en adverteerders blijft Wendy Adriaans als accountmanager aanspreekpunt.

Varkens.nl was sinds 2014 in eigendom van Janneke Janssens. Zij nam de exploitatie destijds over van Topigs Norsvin, waar zij sinds 2005 als hoofdredacteur werkzaam was. Janneke Janssens gaat zich na de overdracht volledig toeleggen op haar werkzaamheden voor Roodbont Publishers BV, waarvan zij sinds begin 2019 mede-eigenaar is.