De wereld van morgen

 

LTO Noord, ZLTO en LLTB hebben LTO Bedrijven opgericht in 2002 om aantoonbare meerwaarde aan hun leden te bieden. De verbintenis tussen financiële betrokkenheid, kennis van de land- en tuinbouw en een netwerk tot in de haarvaten van de sector geven LTO Bedrijven een unieke positie in de markt. 

Met onze activiteiten helpen we boeren en tuinders bij de transitie naar de agrarische wereld van morgen. Een wereld waarin zij nog efficiënter produceren, met aandacht voor mens, dier en natuur. En waarbij we zorgen voor een duurzaam verdienmodel voor boeren en tuinders. 

De agrarische sector en de markt met elkaar verbinden

De marktpositie van LTO Bedrijven is uniek. Al 20 jaar zijn we de verbindende schakel tussen de agrarische sector en de markt. Wij koppelen de vraag van boeren en tuinders aan het aanbod van bewezen businessoplossingen uit de markt. En omgekeerd. 

Dat lukt ons doordat we verbonden zijn met 30.000 boeren en tuinders via regionale LTO-organisaties. Wij weten dus precies wat er speelt op het veld, het erf en in de kas. Wzijn als groeiend ondernemerscollectief actief in de markt met bijna 20 merken, deelnemingen en dochterbedrijven. Kortom: wij kennen de markt als geen ander.  

Duurzame en digitale oplossingen 

De Nederlandse land- en tuinbouwsector is de meest geavanceerde ter wereld. Dat willen we graag zo houden. Daarom zien en grijpen we continu investeringskansen. In innovatieve diensten, samenwerkingen en bedrijven. Waarbij het belang van de boer altijd voorop staat.  

Denk aan duurzame technologieën en productiemethodes om de kwaliteit van de bodem, water en lucht beter te waarborgen. Of aan digitale oplossingen voor precisielandbouw en gewasmonitoring, waarmee boeren en tuinders hun productiemethodes inzichtelijk maken. Het zijn innovaties die het werk efficiënter maken en de keten transparanter. Zo laat de sector zien dat zij zelf onderdeel is van oplossingen voor natuur- en milieuvraagstukken. 

Samen waarde creëren

Als verbindende schakel tussen de sector en de markt houden we boeren en tuinders op de hoogte van actuele vakinformatie. Met onze sterke kennis– en marketingmiddelen laten we zien hoe andere agrariërs ‘het nieuwe boeren’ aanpakken. Tegelijkertijd brengen we honderden leveranciers dichter bij de agrarische ondernemer. 

Zo biedt LTO Bedrijven ook inkoopvoordeel aan boeren en tuinders. Denk aan de gezamenlijke inkoop van ruim 50 ledenvoordelen zoals energie, telecom, materieel en brandstof. We ondersteunen de sector bij goed werkgeverschap en oplossingen als risicomanagement, verzekeringen en bedrijfsadviezen op maat.  

De komende jaren breiden wij ons portfolio verder uit met nieuwe diensten. Dat doen we als dé investeerder, businessontwikkelaar en facilitator van de agrarische sector. Samen met onze businesspartners nemen we de boeren en tuinders mee naar de wereld van morgen. Zo voegen we iedere dag meer waarde toe aan de agrarische sector van Nederland. 

 

LTO Bedrijven: “investeren, verbinden, vooruitkijken “