Maria Custers

Adviseur, Seasonalwork.nl/zorgverzekeringen

Locatie Den Bosch
Werkzaam sinds 2013

Het geeft extra veel voldoening als ik werkzoekende en werkgever kan begeleiden naar een goede match.

Maria is een drijvende kracht op onze locatie in Den Bosch. Haar uitstraling is als het bedrijfsonderdeel waar ze voor werkt: proactief, duidelijk, krachtig. Ze is van Poolse komaf en spreekt verschillende talen, wat voor het internationale werkveld van LTO Arbeidskracht een uitkomst is. Op haar 27e is ze naar Nederland gekomen.

‘In 2013 heb ik gesolliciteerd voor de functie als allround medewerker bij LTO Arbeidskracht. Mijn eerste hoofdtaak was destijds om een vacature website op te zetten, waar agrarische werkgevers Europese werkzoekenden konden werven voor seizoenswerk in Nederland.
In mijn eerste twee jaar had ik de mogelijkheid om veel agrarische bedrijven kunnen bezoeken en daardoor heb ik de agrarische sector goed leren kennen. Daardoor begrijp ik goed wat de behoeften zijn van een agrarische werkgever rondom personeel. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar een Senior adviseur Zorgverzekeringen en Seasonalwork.NL.’

Seasonalwork

‘Ik weet uit eigen ervaring wat er op je afkomt als je in een ander land gaat werken. In 2008 ben ik naar Nederland gekomen en toen heb ik gewerkt voor een Nederlandse werkgever waarbij mijn werkzaamheden zich afspeelden in zowel Nederland, Polen als Engeland. Deze internationale ervaringen in drie verschillende landen hebben mij geleerd om met verschillende culturen om te gaan. In de functie als adviseur Seasonalwork / Zorgverzekeringen kan ik mijn werkervaringen uit het verleden goed gebruiken.

Ik weet hoe het is om internationaal te werken en begrijp daarom goed wat de uitdagingen en vragen zijn die werkzoekenden en werkgevers hebben. Daarnaast spreek ik meerdere talen goed, dus ik kan Europese werkzoekenden goed te woord staan en ze overtuigen dat de vacatures die wij aanbieden, veilig en legaal zijn.

Daarnaast is het een zelfstandige functie, waarbij ik de vrijheid heb om zelf prioriteiten te stellen en mijn ideeën in te brengen om onze dienstverlening te verbeteren. Ik kreeg de kans om de website van Seasonalwork om te bouwen naar het professionele platform wat het nu is. De agrarische sector vind ik ook erg interessant, het contact met zowel grote als kleine bedrijven en het werken met mensen vind ik superleuk.
Seasonalwork heeft ondertussen 60-100 vacatures per jaar en 3500 ingeschreven kandidaten.’

Matchen van werkgever en werkzoekenden

Alle merken van LTO Bedrijven hebben een verbindende factor in de bedrijfsvoering. Zo ook bij Seasonalwork. Maria verteld verder: ‘Als adviseur Seasonalwork.NL ben ik verantwoordelijk voor het beheer van vacaturewebsite Seasonalwork.NL. De website is voor werkgevers in het Nederlands beschikbaar en voor werkzoekenden in vier andere talen (Pools, Roemeens, Engels en Oekraïens). Naast het beheer van de website verzorg ik de communicatie met werkgevers en werkzoekenden en ben ik hun aanspreekpunt. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de administratie en het naslagwerk. Ik ondersteun het gehele team ook bij zorgverzekeringactiviteiten en help ik bij marketingwerkzaamheden, zoals het maken van video’s voor onze social media kanalen, het versturen van nieuwsbrieven en het organiseren van internationale bijeenkomsten en beursdeelnames.

Mijn taak is om ervoor te zorgen dat werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden en dat het een goede match wordt. Met elke nieuwe werkgever heb ik een interviewgesprek over wat zij zoeken en nodig hebben, zoals het aantal benodigde werknemers, wat de werkervaring nodig is en welke huisvesting er beschikbaar is. Wij ontvangen altijd voordat de vacature geplaatst wordt, het blanco arbeidscontract en foto’s van de werkzaamheden en huisvesting. Hiermee zorgen wij ervoor dat de werkzoekenden niet voor verrassingen komen te staan. Wij vinden het belangrijk dat beide partijen goed voorbereid zijn. Goed werkgeverschap is iets wat wij willen uitdragen naar de werkzoekenden en de sector als geheel.’

Wat energie geeft

‘De meeste energie krijg ik van het contact met werkgevers en werkzoekenden. Het maakt mij niet uit of het voor Seasonalwork of de zorgverzekeringen is. Het contact met mensen geeft mij veel energie. En natuurlijk geeft het maken van een goede match mij veel voldoening, want daarmee kan ik beide kanten helpen. Ik ben er trots op dat we van vacaturewebsite Seasonalwork.nl een professional platform hebben kunnen maken, waardoor agrarische werkgevers gemotiveerde werkzoekenden kunnen vinden.
Mijn collega’s en ik hebben allemaal dezelfde energie als het gaat om het contact met onze klanten. We willen ze altijd zo goed mogelijk helpen en dat is onze gezamenlijke focus. Dat maakt het samenwerken heel fijn. We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen goed op elkaar bouwen.’

Het grote team van LTO Bedrijven

‘Het werken bij LTO Bedrijven past goed bij mij omdat geen dag hetzelfde is. Ik krijg elke dag te maken met nieuwe uitdagingen en nieuwe klanten met verschillende wensen. Daarnaast heb ik een fijne werkplek en is het kantoor in Den Bosch een prettige omgeving om in te werken. En ondanks dat ik niet vaak bij de locaties van LTO Bedrijven kom, is het wel fijn om een veel groter team om ons heen te hebben. Daar voel ik me ook bij betrokken en voel ik me welkom.’

Wat ik een potentieel nieuwe collega zou willen zeggen…

‘… dat werken bij LTO Bedrijven heel fijn is! Je hebt hier namelijk heel zelfstandig werk en je kunt je eigen tijd indelen en plannen. Er wordt echter wel verwacht dat je kwaliteit levert. Het mooie is dat je deels thuis kunt werken en er volop mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen. Dit geeft veel vrijheid en motivatie om je werk goed te doen.

Daarnaast wordt ons werk regelmatig gewaardeerd door ons bedrijf. Zo ontvangen we bijvoorbeeld vergoedingen voor onze werkplekken en hebben we onlangs nog een extraatje ontvangen, vanwege de hoge energiekosten. Het is fijn om te zien dat mijn werkgever mij waardeert en me waar nodig ondersteunt.’