FieldScout nu ook als krachtige webdienst

door | jun 17, 2021 | Nieuws

Naast de veelgebruikte FieldScout app voor de smartphone is er nu ook FieldScout als Webapp. Deze werkt in de browser. Hierdoor werkt FieldScout nu ook op de PC en tablet.

Omdat PC’s een groter scherm hebben, biedt de Webapp een gedetailleerde gebruikservaring. Kaarten zoals de Biomassakaart of Prestatiekaart komen zo beter tot hun recht. Menu’s en opties worden groter getoond en zijn daardoor overzichtelijker.

Jan Wijnen van BioScope en tevens akkerbouwer heeft de webversie uitvoerig getest: “Als je FieldScout voor meerdere percelen gebruikt is de webapp een must. Percelen selecteren, hernoemen en bekijken werkt moeiteloos met muis en toetsenbord. Je kunt het vergelijken met het verzenden van een e-mail. Soms wil je snel terugmailen, soms een uitgebreide mail sturen met bijlages. Je pakt dan het apparaat wat daar volgens jou het beste bij past.”

De Webapp is beschikbaar in de browser van je desktop, laptop, tablet en iPad door in te loggen op www.fieldscout.nl. Ondersteunde browsers zijn Chrome, Safari, Firefox en Edge. Door de webapp en smartphone app naast elkaar te gebruiken haal je het meeste uit FieldScout. De gebruiker logt op beide apparaten in met het zelfde account. Percelen, kaarten en notities worden direct gedeeld en gesynchroniseerd.

Jeroen Verschoore is betrokken bij de ontwikkeling van FieldScout: “De webapp lanceren we nu met alle bekende functionaliteiten die ook in de smartphone versie zitten. Een extra voordeel is dat wij sneller nieuwe functies kunnen toevoegen. En dat gaan we ook zeker doen! Zo wordt het binnenkort mogelijk om je eigen percelen in te kunnen tekenen. Nieuwe functies verschijnen van zelf in de webapp zodra ze beschikbaar zijn.”

Er is één nieuwe functie die direct gelanceerd wordt: Zodra er een nieuwe kaart beschikbaar is van uw perceel ontvangt u een notificatie per e-mail. Zo weet u precies wanneer er een actuele kaart is toegevoegd.