NLgroen faciliteert in samenwerking met Enova bij kansrijke energietransitie

door | feb 2, 2023 | Nieuws

Eenvoudig verdienen aan het balanceren van het elektriciteitsnetwerk

Wageningen 2 februari 2023 – In samenwerking met aanbieder van energiemanagementsystemen Enova biedt handelsplatform NLgroen de regeling nood- en regelvermogen aan. Heeft u opwek van duurzame energie? Dan kunt u hiermee geld verdienen en gelijktijdig meewerken aan een betere balans van het Nederlandse elektriciteitsnet.

De hoeveelheid windmolens en zonnepanelen neemt snel toe. Hierdoor kan het aanbod van elektriciteit op zonnige en winderige dagen plotseling fors toenemen en dat kan de balans van het elektriciteitsnetwerk verstoren. In de regel daalt op deze momenten de prijs die producenten ontvangen stevig, producenten kunnen op deze momenten extra verdienen door een korte periode geen energie te leveren wanneer de netbeheerder dit vraagt. Om dit te reguleren bieden NLgroen en Enova dit nood- en regelvermogenprogramma aan in samenwerking met landelijk netbeheerder TenneT.

NLgroen is een gezamenlijke activiteit van LTO Bedrijven en Waltmans en focust zich op de handel in groenrechten voor energie en biodiversiteitsdiensten. Vanaf heden kan ook worden ingeschreven op een nood- en regelvermogenprogramma. Hiermee breidt het handelsplatform haar portfolio verder uit en onderstreept de missie: het stimuleren van duurzaamheid in combinatie met een verdienmodel voor producenten. het hand in hand gaan van verdienmodellen en een duurzame toekomst.
Nick Waltmans, directeur NLgroen: ‘Met dit nood- en regelvermogenprogramma verhogen eigenaren van zonnepanelen, windturbines en andere vormen van opwekking hun inkomen. Ze kunnen betalingen ontvangen voor het afschakelen van energie aan het elektriciteitsnet. Door deel te nemen aan het nood- en regelvermogensprogramma, wordt het elektriciteitsnet uitgebalanceerd en de stabiliteit van het systeem verhoogd.
Inschrijven voor dit nood- en regelvermogenprogramma is eenvoudig en van toepassing voor eigenaren van zonnepanelen, windturbines, energieopslagsystemen en grote energieverbruikers zoals fabrieken en gebouwen die hiermee hun energieverbruik willen regelen. Uw gebruikersgemak staat hierbij voorop: u kunt gebruik blijven maken van de huidige energieleverancier, contract of omvormer. Inschrijven kan vanaf een opgesteld vermogen van 150kWp.

Wilt u weten hoeveel u kunt verdienen en of u voldoet aan technische vereisten om deel te kunnen nemen aan dit nood- en regelvermogenprogramma?
Neem contact op met onze adviseurs via 085 – 4444 182 of info@nlgroen.com. Of ga direct naar het aanvraagformulier.

Bijdragen aan de verduurzaming van Nederland en er nog aan verdienen ook.
Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op!