Seasonalwork.NL ontvangt Good Practice Award

door | jun 29, 2023 | Nieuws

Op 20 juni vond de prijsuitreiking plaats van de “Good Practice Awards” tijdens de European Labout Authority Conference in Bratislava. In de categorie ‘seizoensarbeid’ is ons platform Seasonalwork.NL in de prijzen gevallen. EURES Slovakia heeft ons platform als project aangedragen voor nominatie. De samenwerking tussen Seasonalwork.NL (een initiatief van LTO Arbeidskracht), EURES Nederland en het EURES Network is zeer succesvol.

Met dank aan de Slowaakse EURES-collega Zuzana Kubovicova – die de presentatie verzorgde bij de conferentie in Bratislava – is het project erkend als ‘Best Practice’. Vanuit Slowakije – en andere Europese lidstaten – ontvangt Seasonalwork.NL veel gemotiveerde sollicitanten die tijdelijk in Nederland willen werken. Werkgevers uit de agrarische sector die gebruikmaken van het platform Seasonalwork.NL staan bekend als zeer betrouwbaar en hebben “fair mobility”, huisvesting, zorg en goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. Zij bieden werknemers uit alle lidstaten seizoenswerk in een veilige omgeving.

Goed werkgeverschap centraal
In de samenwerking met agrarische ondernemers – onder leiding van LTO Arbeidskracht – krijgt ‘goed werkgeverschap’ in de sector een boost en wordt het imago van de sector versterkt. Maria Custers (Seasonalwork.NL): “Deze onderscheiding betekent veel voor Seasonalwork.NL, maar ook voor de Nederlandse agrarische sector. Met deze prijs laten we aan andere Europese landen en Europese kandidaten zien dat de werkgevers die vacatures op onze website plaatsen goed werkgeverschap hoog hebben staan en dat ons platform veilig en legaal werk in de agrarische sector biedt.”

Over EURES
EURES (European Employment Services) is een Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling dat het vrije verkeer van werknemers moet bevorderen. Seasonalwork.NL en EURES Nederland werken nauw samen om werkgevers en werknemers te begeleiden bij de vereisten van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Over European Labout Authority
ELA zorgt ervoor dat EU-regels met betrekking tot arbeidsmobiliteit en coördinatie van sociale zekerheid op een eerlijke en effectieve manier worden gehandhaafd. Zo kunnen burgers en bedrijven profiteren van het recht van vrij verkeer. De ‘Good Practice Awards’ is een terugkerend initiatief dat voor het eerst werd gelanceerd door ELA in 2022. Het doel van deze awards is om ‘best practices’ en kennis uit te wisselen, te verspreiden en toe te passen die verzameld zijn door lidstaten en andere belanghebbenden die actief zijn op nationaal, regionaal of lokaal niveau, inclusief maatschappelijke organisaties en sociale partners.